[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]
المقادير :
زجاجه ورق عنب - ننقعه بمويه ساخنه علشان نتاكد من نظافته
الحشوة :
1 كاس رز مصري
بصلتين
سبع فصوص ثوم
حزمه كزبرة
حزمة بقدونس
3 طماطم
ليمونة
علبه ماجي
3 بطاطس
الطريقة :
نغسل الرز المصري ونصفيه
نفرم البصل و الثوم و نضيفة فوق الرز المصري و نخلطه ونتركة شوي
نفرم الكزبرة و البقدونس و نضيفهم فوق الرز المصري ايضا
نفرم الطماطم و الليمونة مع الماجي سوا و نضيفهم فوق الرز
و نضيف شوية ملح وبهارات منوعه كمون او كزبرة بس مو كثير ونخلطهم سوا لحد مايتسبكوا مع بعضهم
و نصفي ورق العنب ونجهز قدر نصب فيه زيت عافيه دهن بس و نصف داخله شرائح بطاطس عريضه شوي
نبدأ باللف و نصف ورق العنب داخل القدر فوق البطاطس واذا انتهينا من الكمية نغلي لنا موية و نحط ورق العنب على النار الهادية
نصب كاسة او نص كاسه زيت زيتون على ورق العنب
و نجيب الموية المغليه نغمر فيها ورق العنب لحد مايغطيها الا شوي
و نرص ورق العنب بغطاء اصغر من القدر نفسة ونثقله بحاجه فوقة علشان مايتفتح ونتركة نص ساعه على نار هادية ولحد ما يتبخر الموي الا قليل
ونجهز ليمونة نقطعها مثل الورده للتزيين
زجاجه ورق عنب - ننقعه بمويه ساخنه علشان نتاكد من نظافته
الحشوة :
1 كاس رز مصري
بصلتين
سبع فصوص ثوم
حزمه كزبرة
حزمة بقدونس
3 طماطم
ليمونة
علبه ماجي
3 بطاطس
الطريقة :
نغسل الرز المصري ونصفيه
نفرم البصل و الثوم و نضيفة فوق الرز المصري و نخلطه ونتركة شوي
نفرم الكزبرة و البقدونس و نضيفهم فوق الرز المصري ايضا
نفرم الطماطم و الليمونة مع الماجي سوا و نضيفهم فوق الرز
و نضيف شوية ملح وبهارات منوعه كمون او كزبرة بس مو كثير ونخلطهم سوا لحد مايتسبكوا مع بعضهم
و نصفي ورق العنب ونجهز قدر نصب فيه زيت عافيه دهن بس و نصف داخله شرائح بطاطس عريضه شوي
نبدأ باللف و نصف ورق العنب داخل القدر فوق البطاطس واذا انتهينا من الكمية نغلي لنا موية و نحط ورق العنب على النار الهادية
نصب كاسة او نص كاسه زيت زيتون على ورق العنب
و نجيب الموية المغليه نغمر فيها ورق العنب لحد مايغطيها الا شوي
و نرص ورق العنب بغطاء اصغر من القدر نفسة ونثقله بحاجه فوقة علشان مايتفتح ونتركة نص ساعه على نار هادية ولحد ما يتبخر الموي الا قليل
ونجهز ليمونة نقطعها مثل الورده للتزيين
لا يوجد حالياً أي تعليق